NL
EN
FR
Follow us on Facebook!
Follow us on Instagram!

Schuifdeuren

Kies sfeer
×

Technische details

 

Deurbladen

De deurbladen zijn verstevigd en geschikt voor plafondhoge deuropeningen. De deurbladen zijn samengesteld uit:

 • Randhout Yellow Popular van minimum 4 cm breed en minimum 3 cm dik.
 • Slotversterking over de gehele hoogte in spaander, dezelfde dikte van het randhout en minimum 3 cm breed.
 • Metalen kokers versterken de deuren om de 25 √† 35 cm over de gehele hoogte.
 • Als binnenwerk worden de holtes tussen de aluminium kokers opgevuld met isolatiemateriaal.
 • Randhout, binnenwerk en versterking vormen samen een vlakke oppervlakte voor het lijmen en ondersteunen van de bekleding.
 • De bekleding (MDF) wordt warm en onder druk met het randhout en het binnenwerk verlijmd met kunstharslijm ongevoelig voor vocht.
 • Een grondverf (wit) is voorzien op de bekleding en de randen waarop een schildering kan worden aangebracht.
 • Alle afwerkingen mogelijk, fineer, laminaat, gelakt of te schilderen.

 

Afmetingen

 • Dikte: 42 mm
 • Hoogte: op maat (volle hoogte van de ruimte of met latei)
 • Breedte: op maat

 

Uitvoering

De schuifdeuren worden gedragen door een rail. Het type rail wordt bepaald naargelang het gewicht van het deurblad. De schuifgarnituur wordt volledig ingefreesd in het deurblad. In de rail is een remsysteem voorzien waardoor beschadigingen worden vermeden bij het sluiten van de deur. Het railsysteem kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Naargelang de plafondstructuur (beton, verlaagd plafond, ijzeren balk) kan de rail al dan niet volledig in het plafond worden ingewerkt. Onderaan de deur wordt een onzichtbare geleider gemonteerd. De schuifdeuren kunnen in verschillende varianten worden gemaakt. Zo kunnen de schuifdeuren al dan niet uit meerdere delen worden vervaardigd. Bij schuifdeuren gaan we eveneens werken met hoekprofielen.

Bij schuifdeuren bestaande uit meerdere delen kan een symmetrisch meeneemsysteem worden voorzien waardoor bij het openen van het ene deurblad het tweede automatisch mee zal worden geopend (links en rechts). Bij een telescopisch systeem zullen de verschillende delen aan 1 kant worden opgeschoven.

Schuifdeuren tot een breedte van maximum 135 cm kunnen eventueel worden voorzien van een softclose systeem. Dit zorgt ervoor dat de deur bij het openen of sluiten, zich automatisch in open of gesloten toestand zal plaatsen.

De schuifdeuren mogen over hun volledige vlak niet gehinderd worden door de vloeren, plinten of verlichtingsarmaturen.
De deuren worden pas opgemeten na plaatsing van de vloerbekleding.

Als greep voorzien wij een B Vertic greep.

 

Concepten‚Äč

 

Technische tekeningen

Schuifdeuren worden opgehangen aan een rail tegen het plafond of weggewerkt in het plafond. Ze gaan open zonder zichtbare vloerbegeleiding. Ook deze deurpanelen worden met staal verstevigd waardoor plafondhoge en brede formaten mogelijk zijn.

Schuifdeuren met buitengewoon grote afmetingen worden samengesteld uit meerdere delen. De naden worden zorgvuldig gedicht en zijn niet meer zichtbaar na afwerking. Een voorbeeld van een samengestelde schuifdeur is te zien - de naden zijn juist niet te zien - in onze toonzaal in Marke.

Net voor aanvang van de pleisterwerken worden hoekprofielen geplaatst op de muur waarlangs de schuifdeur zal schuiven. Zo wordt de afstand van de muur tot het deurpaneel over de volle hoogte vooraf uitgezet. Niet alleen de kwaliteit van de schuifdeur en de schuifrail maar ook de juiste positie is doorslaggevend voor een goed resultaat.