NL
EN
FR
0 producten   ·   € 0,00
Follow us on Facebook!
Follow us on Twitter!

Plinten

Kies sfeer

Alle Bminus plintprofielen zijn vervaardigd uit aluminium

en ontworpen om gedeeltelijk in te werken. 

 

De Bminus plintconcepten, in het vlak of terugliggend t.o.v. het muurvlak, zijn een spin-off van de Bminus deurconcepten (1999 -2000) waarbij plinten onopvallend doorlopen in de deuropening. Ingewerkte plinten zijn ondertussen een vaste waarde geworden in de totale interieurinrichting omdat de profielen een "high end" afwerking garanderen. Het gamma wordt regelmatig uitgebreid met specifieke technische oplossingen. 

Het profiel 4/8 negatief werd onlangs toegepast met vast tapijt en rubberisolatie (geluidsoverdracht) bij appartementen. 

Een plint is dan ook veel meer dan de beschermende overgang tussen vloer en pleisterwerk en zal uw interieur extra onderlijnen.

 

Afwerking

De  profielen kunnen vooraf gelakt of geanodiseerd worden en hoeven geen verdere afwerking na plaatsing.

Vaak worden de plinten ook geverfd  in de kleur van de muur, dan worden de plinten door Bminus voorzien van een grondverf op de gewenste zichtzijde.

Plintstickers zoals de "Playground Baby Colors" zijn een tijdelijke oplossing om bijvoorbeeld de babykamer op te fleuren (hoogte 40 mm). Motieven en logo's kunnen op maat aangemaakt worden. 


Plaatsing

Buitenhoeken worden in verstek verbonden (45°), binnenhoeken worden de een voor de ander geplaatst. De profielen worden met hoekverbindingen aan elkaar gezet, vastgelijmd met lijmdotten (om de 30 cm) en in het vlak van het bovenliggend pleisterwerk geplaatst. 

Bminus heeft eigen plaatsingsequipes maar de profielen kunnen ook verkregen worden op lengtes van 5000 mm of 2500 mm voor de vakman. Technische fiches met richtlijnen en tips zijn in de online cataloog ter beschikking. 


Waarom aluminium?

Het materiaal is vormvast, dun, neemt geen vocht op en kan op verschillende manieren duurzaam afgewerkt worden (in tegenstelling tot houten plinten die vocht opnemen of stenen plinten die dikker zijn).


Voorzetplinten eventueel gecombineerd met het terugliggend profiel. 

Bovendien biedt Bminus een volledig gamma aluminium voorzetplinten aan, verschillende hoogtes en diktes, verkrijgbaar geanodiseerd, te schilderen, gelakt, brons of  canon de fusil. Deze voorzetplinten kunnen o.a. gebruikt worden in combinatie met de terugliggende profielen om een nog subliemer resultaat te verkrijgen (zie schets lager).

 

Tip

  • De vloerbekleding moet voldoende "onder" of "in het vlak met" het pleisterwerk liggen. 
  • Overtollige lijmresten dienen onmiddellijk verwijderd en in een afvalemmer gegooid te worden.

 

Omkeerbaar profiel 25/40 vlak

3 mm zwevend voor gietvloeren 

 

Omkeerbaar profiel 25/40 vlak  

Omkeerbaar profiel 40/60 vlak

Omkeerbaar profiel 25/40 terugliggend

Profiel 4/8 (60) negatief

 

Voorzetplinten

Verschillende formaten op voorraad

 


Playground Baby Colors