NL
EN
FR
0 producten   ·   € 0,00
Follow us on Facebook!
Follow us on Twitter!

Plinten

Kies sfeer

Bminus plintconcept, in het vlak of terugliggend t.o.v. het muurvlak, werd ontworpen om plinten te laten doorlopen in de deuropening. Voorheen stopten plinten aan de deuromlijsting. Met de komst van Bminus deuren zonder deuromlijstingen in 2000 werd dit nieuwe plintconcept ontworpen door Carine Esprit.  

De Bminus plintconcepten zijn een spin-off van de Bminus deurconcepten en zijn onafhankelijk blijven evolueren. Zo vormen plinten vandaag een specifiek item in de totale interieurinrichting en biedt Bminus inmiddels een ruim aanbod aan mogelijkheden. 

Een plint  is veel meer dan een beschermende overgang tussen vloer en pleisterwerk en zal uw interieur extra onderlijnen.

Het Bminus plintprofiel is vervaardigd uit aluminium en ontworpen om ingewerkt in het pleisterwerk, vlak, terugliggend of met een negatieve voeg geplaatst te worden.

Afwerking

De  profielen kunnen vooraf gelakt of geanodiseerd worden en hoeven geen verdere afwerking na plaatsing. Vaak worden de plinten ook geverfd  in de kleur van de muur, dan worden de plinten door Bminus voorzien van een grondverf op de gewenste zichtzijde.

Sinds kort zijn er nu ook plintstickers "Playground Colors" beschikbaar om de baby- en kinderkamers op te fleuren. 

Voorzetplinten

Bovendien biedt Bminus een volledig gamma aluminium voorzetplinten aan, verschillende hoogtes en diktes, verkrijgbaar geanodiseerd, te schilderen, gelakt, in brons of in canon de fusil. Deze voorzetplinten kunnen o.a. gebruikt worden in combinatie met de terugliggende profielen om een nog subliemer resultaat te verkrijgen.

Waarom aluminium? 

Het materiaal is vormvast, dun, neemt geen vocht op en kan op verschillende manieren duurzaam afgewerkt worden (in tegenstelling tot houten plinten die vocht opnemen of stenen plinten die dikker zijn).

Plaatsing

Buitenhoeken worden in verstek verbonden (45°), binnenhoeken worden de een voor de ander geplaatst. De profielen worden vastgelijmd met lijmdotten om de 30 cm en in het vlak van het bovenliggende pleisterwerk geplaatst. Bminus heeft een eigen plaatsingsequipe maar de profielen kunnen ook los verkregen worden op lengtes van 5000 mm of 2500 mm voor de vakman. Technische fiches met richtlijnen voor de plaatsing zijn in de online cataloog ter beschikking gesteld. 

Omkeerbaar profiel 25/40 vlak voor gietvloeren 

 

Omkeerbaar profiel 25/40 vlak

 

Omkeerbaar profiel 25/40 terugliggend

Profiel 4/8 (60) negatief

 

Voorzetplinten